AOS Bloggar / Redaktionsbloggen

Recept: Den barnförbjudna förrätten

fetafittor

Som utlovat i säsongens första avsnitt av Helgpodden: Här kommer receptet på min förrätt ”Fetafittor”.
En motreaktion till alla mat-fallosfigurer i form av korv, isglass-kukar och clownpenisar, ja. Men också faktiskt himla gott!

Fetafittor

Ingredienser: Torkade dadlar, en kruka färsk basilika, ett paket fetaost, några frysta lingon,

1. Skär en skåra i dadeln och plocka ut kärnan.

2. Pula in ett blad färsk basilika. (Detta blir alltså fetafittans inre blygdläppar)

3. Lägg i en bit fetost.

4. Toppa med ett lingon som klitoris.

KLART!

Här kan du förresten lyssna på podden. Massor av feta tips utöver det om fitt-förrätten!

Kategori: Redaktionsbloggen Stadsliv

Robotfest? Ja tack!

Klubb Fenomenal är tillbaka på Barbro i Hornstull, och kör klubbfredag med tema Robot den 22 augusti. ”Så skruva på dig mekaniken, olja upp lederna och programmera in dina bästa steg. Sommaren till ära spelar de ett första set utomhus vid kl 21. DJ Mixerela står bakom kontrollenheten. Jannes Fenomenala Orkester blippar live.”
Jag har tre favoritrobotar. Frågan är bara vem av dem som skulle få vara stil-inspiratör? Wall-E står för charmen, Terminator för vassa armbågar i baren och R2 för den diskreta elegansen.
Wall-e.jpg

governatorR2-D2_Droid

Kategori: Restaurang & Bar

Jag går in på min favoritplats - internet - och vad är det jag ser?!!

Bild 2014-08-19 kl. 14.16

Att utlandet (<—ni vet var det ligger!) är bättre. Ja till och med MYCKET bättre på restaurangnamn än oss i Stockholm.

Medan vi Nordens Venedig-bor får nöja oss med torftiga skojförsök som ”YOLO”, kan man i utlandet (<—ni vet fortfarande var det ligger!) avnjuta sin föda på följande värdiga ställen:

funny-restaurant-names8

Bravo!

funny-restaurant-names

Helt klart godkänt.

funny-restaurant-names3

Hoppas att de serverar isbergs-sallad. *HEHEÄ*

funny-restaurant-names10

Barnens favorit.

Ps. Tack för att ni finns Mamas and Tapas. Ni är vårt enda hopp. Ds.

Ps2. Länken till pun-tastic restaurangnamn varsågoda. Ds2

Ps3. Samlade en gång stans fndigaste företag. De finns här. Ds3

/Kristin

Kategori: Restaurang & Bar

Vem kunde ha anat...

…att ett bussgarage på Kvarnholmen skulle vara en så perfekt plats för en festival? Yard i Nacka gav ibland nästan filmiska associationer, från den mörka hangaren där man hämtade ut sina inträdesband till den kokande dansfesten under tak, i disig Lützen-dimma och svepande ljus.
Dock att fredagens hiphop-tema hade passat mig bättre än lördagens househets, men jag lyckades å andra sidan hitta ett gäng som öste hiphop i sin foodtruck. Bra häng. Och en finfin första gång för Trädgårdens festival. Den hade gärna fått hålla på lite längre.

yard2

yard1

Kategori: Restaurang & Bar

Häst-sushi hos Björn Frantzén

Häst-sushi. Foto: Skärmavbild från Restaurant Frantzéns menyfilm

Häst-sushi. Foto: Skärmavbild från Restaurant Frantzéns menyfilm

 

Foto: Aftonbladet

Mr Frantzén himself. Foto: Aftonbladet

Sist var det torkad renpenis.

 

Nu är det häst-sushi.

Det blir alltid en snackis i krogvärlden när tvåstjärniga krögaren Björn Frantzén släpper sin nya meny. Och han gör det storstilat dessutom, med hjälp av en film (se den HÄR). Vilket väl ytterligare ett bevis på att stjärnkockarna är de nya rockstjärnorna…

Häst-sushin serveras med krispig mossa och fryst, rå foie gras. Lägg därtill en rad rätter (totalt brukar en middag här bli cirka 21 serveringar) så som ugnsbakad benmärg och rökt kastanj, en tomatmarmelad och jästglass. Den sistnämnda testade jag på Studio Frantzén i våras. Den är svår att ta till sig, väldigt speciell i smaken, men de som älskade den älskade den villkorslöst.

En storfavorit av de rätter jag testat, eller i alla fall en variant, är snäckskalet med pilgrimsmussla, ägg, tryffel och sjögräs och svampbuljong. Nåväl, nu ska jag bara börja spekulera på börsen/ vinna på lotto/ flytta hem till mina föräldrar så jag kan gå och testa menyn i sin helhet.

/Anna

 

 

Kategori: Redaktionsbloggen Restaurang & Bar

Taggar: