AOS Bloggar / Redaktionsbloggen

Hemliga middagsfesten: En blöt och galen kväll

Jag dukar upp i ösregn med hjälp av Andrea Hed under förra årets Dîner en Blanc. Foto: Gustav Hugosson

Jag dukar upp i ösregn med hjälp av Andrea Hed under förra årets Dîner en Blanc. Foto: Gustav Hugosson

Ät middag med flera hundra främlingar på hemlig plats. Tja, så ser konceptet bakom ”White Dinner” (Dîner en blanc på tjusigare middagsfranska) ut. Förra året var jag en av dem som åt 3-rätters helklädd i vitt – och dränkt i ett ständigt ösregn. Se mitt TV-inslag HÄR. 

Fenomenet har funnits i 26 år och startade som ett enkelt sätt för en hemvändande fransman att bjuda in alla sin olika vänner som han inte hade plats för hemma. Så byggdes det regelverk som är White Dinners signum: Man måste vara helklädd i vitt och ha vita stolar och dukning och med sig en 3-rätters picknick deluxe.

(Kronan på det vita verket var mitt vitblommiga paraply som kostade närmare en femhundring. För övrigt är NK nästan ensamma om att sälja vita paraplyn. Om någon nu har användning av den informationen.)

I kväll går flashmob-middagen av stapeln igen och platsen är hemlig för alla involverade. Flera hundratals middagsgäster väntas delta – även om arrangören håller antal föranmälda hemligt. Förra året var adressen Strömkajen och jag skulle gissa på något lika centralt i år. Heta tips (även till andra jättepicknickande gäng i city): Strandvägen, Djurgården eller Skeppsholmen.

Håll utkik runt 19-tiden! Då brukar den vita middagen börja duka upp.

PS: Det går tyvärr ej att spontan-delta på evenemanget.

Kategori: Redaktionsbloggen Restaurang & Bar

Taggar:

Festivaltips!

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 16.18.04

I helgen är det Popaganda vid Eriksdalsbadet. Kul, musik – dans. Publiken brukar i regel vara ganska ung, det vill säga: Inte den mest köpstarka delen av vår befolkning. Något vi kom fram till under dagens podd-inspelning. En insikt som ledde till några tankar om själva festivallivet: När man lagt pengar på entrén – hur ska man då lyckas bli berusad för en rimlig peng? Om man inte vill sitta och pimpla utanför medan tunna ljud från spelningarna når ens öron. Insikten ledde till frågeställningen:

FRÅGA: Hur kan man lätt och smidigt få med sig medhavd alkohol in på ett festivalområde? Låt säga – jättehypotetiskt – på Popaganda i helgen?

OBS ALLT OM STOCKHOLM TAR KRAFTIGT AVSTÅND FRÅN SÅDANA FÖRSÖK OCH UPPVIGLAR INTE PÅ NÅGOT SÄTT TILL LIKNANDE HANDLINGAR.

Meeeen, rent hypotetiskt i alla fall: Hur kan man smidigast bli full utan att stå och köa för festivalbärs för 60+ kronor?

1. Genom VINUNDERKLÄDER, givetvis. *Se den pedagogiska videon nedan*. Man kan så klart fylla på denna behållare med sprit, i stället, om man känner för det. Och sedan traska in, säker på att muddringen inte resulterar i klippt festivalarmband och tårar. Bombsäkert.

2563955562858512086

2. Vill man däremot inte tappa spriten genom gylfen går det även bra med redaktions-Kristins förslag: 100716_wineboobs2

3. Annars min favorit på smarthetsskalan: Sprittampongerna! Klicka Här – Ingen muckar med tamponger, vakterna kommer inte be dig ta fram dem, slänga dem eller liknande. Föga vet de att du har några centiliter Minttu på dig (för andedräktens skull, pussas och sånt…) – alla är grundlurade. Se det sedan som snygga shot-glas när du plockar fram härligheterna på området.

418dmAgo0LL._SY450_

Så, varsågod alla ungdomar, studenter och sommarfattiga människor. Så här kan man lösa alkoholproblemet. Även om det, givetvis, inte är något vi rekommenderar. Verkligen inte.

 

 

Kategori: Klubb & Konsert

The Color Run - färgfest i Tanto

The Color Run kallar sitt lopp ”the happiest 5 K on the planet”. Och visst gjorde de skäl för det i helgen i Tanto, framför allt när löparna gått i mål – då gemenskapen firades med vild dans, dagfest och färgbomber.

IMG_9925 IMG_9926 IMG_9920 

IMG_9930

Kategori: Restaurang & Bar

Recept: Den barnförbjudna förrätten

fetafittor

Som utlovat i säsongens första avsnitt av Helgpodden: Här kommer receptet på min förrätt ”Fetafittor”.
En motreaktion till alla mat-fallosfigurer i form av korv, isglass-kukar och clownpenisar, ja. Men också faktiskt himla gott!

Fetafittor

Ingredienser: Torkade dadlar, en kruka färsk basilika, ett paket fetaost, några frysta lingon,

1. Skär en skåra i dadeln och plocka ut kärnan.

2. Pula in ett blad färsk basilika. (Detta blir alltså fetafittans inre blygdläppar)

3. Lägg i en bit fetost.

4. Toppa med ett lingon som klitoris.

KLART!

Här kan du förresten lyssna på podden. Massor av feta tips utöver det om fitt-förrätten!

Kategori: Redaktionsbloggen Stadsliv

Robotfest? Ja tack!

Klubb Fenomenal är tillbaka på Barbro i Hornstull, och kör klubbfredag med tema Robot den 22 augusti. ”Så skruva på dig mekaniken, olja upp lederna och programmera in dina bästa steg. Sommaren till ära spelar de ett första set utomhus vid kl 21. DJ Mixerela står bakom kontrollenheten. Jannes Fenomenala Orkester blippar live.”
Jag har tre favoritrobotar. Frågan är bara vem av dem som skulle få vara stil-inspiratör? Wall-E står för charmen, Terminator för vassa armbågar i baren och R2 för den diskreta elegansen.
Wall-e.jpg

governatorR2-D2_Droid

Kategori: Restaurang & Bar