AOS Bloggar / Redaktionsbloggen

Skål på Internationella GT-dagen!

Foto: Fredrik Sandberg

Foto: Fredrik Sandberg

Idag är det alltså den stora högtiden: Internationella GT-dagen. Förra året trendspanade Ola Carlson, då på Häktet och numer på La Noceur, om hur man kan hotta till drinkklassikern.

Att göra sin egen tonic blev svaret. Det kom sedan att, under de senaste året, bli en markör för hur pass hög ambitionsnivå en bar hade.

Nu har vi snackat GT med hajpade stället Kåkens bartender, David Kringlund. Så här sa hand:

- Gin och tonic är en av de topptre drinkar som folk beställer och så har det alltid varit. Men nu har folk lärt sig specialisera vilken gin och vilken krydda och till och med vilken tonic de föredrar.

Vad tycker du om det här med att barer gör sin egen tonic?

- Jag tycker man ska göra det enkelt för gästerna. För många gäster blir det för mycket, de har inte rätt förkunskaper för att kunna uppskatta sånt. Men det är roligt när man kan ta en grogg och lyfta den ytterligare ett steg längre, säger Kringlund.

Hur dricker du själv din GT?

- Gillar att hålla det enkelt. En bra gin och en bra tonic räcker.

BONUS: 5 x bra GT-garnityr

1. Gurka: ”En ny klassiker med Hendricks gin.”

2. Körsbärslag: ”Tar udden av beskan och gör GT:n publik.”

3. Enbär: ”Att dekorera med.”

4. Färska bär: ”Till exempel hallon är gott och fint.”

5. Grapefrukt: ”Bra om man inte vill använda lime eller citron.”

 

 

Kategori: Redaktionsbloggen Restaurang & Bar

Taggar:

Ny food court i city vinner pris

k25 k25 k25 k25

 

För lite drygt ett år sedan såg food courten K25 dagens ljus. Här kan man handla mat från ett 10-tal aktörer och äta den varstans i lokalen. Mixa sushi och smörrebröd, medan sällskapet äter libanesiskt eller en Vigårda-burgare.

Nu står det klart att K25 vunnit det prestigefyllda priset ”Arlas Guldko” för Bästa snabbmål 2014. Motiveringen löd:


Juryns motivering: Vinnaren representerar något helt nytt på den svenska snabbmålshimlen. Tack vare ett fingertoppskänsligt entreprenörskap i sann pionjäranda, har Sverige begåvats med ett nytt, fräscht och spännande koncept som andas modern snabbmat à la 2000-talet. Sverige behöver fler sådana här koncept där det är varierat, gott, snabbt och enkelt att handla.

Ricard Constaninou, som står bakom K25, har tidigare berättat att han fått flera förfrågningar om att öppna upp K25 på andra håll i Stockholm och i landet. Dock har han mest varit sugen på att testa konceptet i London.

Kategori: Redaktionsbloggen Restaurang & Bar

Taggar: Plats: K25

Street food-festival intar Kungsan

 

02aos_taco_04.jpg

0BUNBUN

bunbun

fredsfood

 

 

 

Mycket har hänt sedan Paolo Roberto var Kungen av Kungsan i slutet av 80-talet. Nu är riktmärket mer hem åt festivaler, manifestationer och konserter än gänguppgörelser och tonårsslagsmål.

Den 22:a april förvandlas parken till ett gatumatsparty. Falafel, burgare, tacos och jamaikanska grytor står då på menyn. Street Food-dagen är en festival med tio olika matentrenpenörer: flera food trucks och två cyklar. Bakom evenemanget står Stockholms Handelskammare, City Samverkan och den ideella föreningen Stockholm Streetfood.

LISTAN. De här kommer vara på plats:

El Taco Truck (svensk-mexikansk fusion)

Burger Bro’s (hamburgare)

Freds Food Truck (amerikansk streetfood)

BunBun Truck (vietnamesiska baguetter med fyllning)

Back a Yard (jamaikansk mat)

Köftebilen (turkisk)

Ghetto Gourmet (grillad kyckling)

Falafelbaren (falafel)

Frankies Coffee (kaffe och bakverk)

Lilla Matvagnen

Mellan klockan 11.00-14.00 pågår street food-festen.

Kategori: Redaktionsbloggen Restaurang & Bar Stadsliv

Taggar: Plats: http://www.alltomstockholm.se/scenkultur/article4027503.aos

Ny söndagsbrunch i stan

Finns det något härligare än att samla vännerna (bakis eller ej) en söndag och bruncha i timmar, med påfyllning av allt, och avhandla helgen? Nu finns ännu en söndagsbrunch att välja på. Senaste tillskottet är Hornstullskrogen Linje Tio på Tjoget, som satsar på à la carte-brunch inspirerad av Paris och New York kl 12 – 17.

På menyn hittar du till exempel ”Sandwich Dimanche” – grillad croissant, porchetta, 2 ägg & svart tryffelmajonnäs, Sandwich ”New York”- rökt lax, cream cheese och kapris. ”French Toast”-lönnsirap och hallonsorbet, samt en Bloody Mary på färskpressade cocktailtomater och kryddor.

Jag säger nomnom.

BrunchTjoget

Kategori: Restaurang & Bar

Fruktansvärt, Sheraton

Sheraton

Diana Nyman från Romska rådet i Göteborg var inbjuden av regeringen för att tala om diskrimineringen av romer. Men på hotell Sheraton, där regeringskansliet bokat in henne, fick hon inte äta frukost. En person i servisen kom och stoppade henne i matsalen. Väl i hotellets lobby kunde Diana Nyman bevisa att hon var hotellets gäst,  med frukost inkluderad. Varpå den här historien blir snäppet mer SINNESSJUK.

”Även efter att jag visat att jag hade betalat för frukost framhärdade personalen i att jag skulle stanna i lobbyn. De hämtade kaffe så att jag fick dricka det där i stället” säger Diana Nyman till DN, med tillägget:

”Jag kände mig jättekränkt. Det var så genant, det var massor av gäster inne i frukostrummet som inte förstod att jag diskriminerades, utan det verkade mer som att jag försökt snylta mig in.”

”Det måste handla om ett missförstånd” säger Sheratons tillförordnade vd Thomas Johansson.

Här räcker inte en pudel. Det här kräver större åtgärder. Ansvarig bör rimligen inte arbeta kvar på hotell Sheraton. Det är fullkomligt vidrigt.

Kategori: Restaurang & Bar