AOS Bloggar / Redaktionsbloggen

Hälsofik på Åhléns

Nämen, sådärja. Läser nöjt att Åhléns city slår till med ett hälsofik – StrÅ. En juicebar med eget vetegräsväxthus, som utöver kallpressade juicer också bjuder på nyttiga wraps och glutenfri gröt i olika former. För mig som är lakto (minns min kamp för en laktosfri semla) jublas det över ”No Muu”-konceptet (produkter från ko undviks – inget rött kött och laktos).
För helt ärligt, det finns redan hundratals fik i city som kan ge dig en macka med onyttigt extra allt, en kaka stor som en LP-skiva och en bulle lika gigantisk som Ranelids ego, så fram för fler ställen med hälsosam och fräsch mat.
StrÅ öppnar 30 september.

stra

Kategori: Restaurang & Bar

Det smutsiga carpandet

Du trodde att vår tillvaro på Allt om Stockholm-redaktionen var idel glamor.
Du hade fel.

Detta var din bild.

Portrait Outdoor Beauty

Eller såhär.

Beautiful grandmother wearing in fur hat and in fur coat

Eller som den här lyxiga rök i vinglas-killen.
(Samtliga bilder resultat av sökningen ”glamour” i bildbanken Colourbox).

COLOURBOX2964867

Sanningen är, TYVÄRR, mer åt detta håll.

bild 2

Där det tidigare fanns en skylt som uppmanade alla Aftonbladet-medarbetare att ”städa undan efter sig” har någon nämligen satt upp följande budskap:

bild 1

Istället för diska: YOLO!

Detta ständiga carpande kan bli vår smutsiga undergång.

 

Kategori: Redaktionsbloggen Restaurang & Bar

Rump-nostalgi med ”Vänner”-soffan

Saknar du ”Vänner”? Eller saknar och saknar, Kanal 5 har ju glatt fortsatt sända repriser av tv-serien på bästa sändningstid, så det är lite som att sakna den där släktingen som vägrar gå hem på julaftonsnatten. Men nostalgin över serien, som nu firar 20 år, verkar vara stor. Den orange soffan från fiket Central Perk är nu nämligen ute på en liten jubileumsturné. Så Rachel-fanatiker, Joey-hysteriker, Chandler-trånande, Ross-suktare, Monica-smäktande och Phoebe-abstinenta kan sitta i den orange soffan där magin skapades. Fredagen den 19:e september befinner sig soffan i gallerian Nacka Forum mellan klockan 10.00 – 20.00. Vad du ska göra med den informationen vet jag inte riktigt.

soffan

Kategori: Restaurang & Bar

Nudelvänner! En krognyhet att hugga ätpinnarna i

Skärmavbild 2014-09-10 kl. 14.37.44

 

Skärmavbild 2014-09-10 kl. 14.38.03

 

Skärmavbild 2014-09-10 kl. 14.37.54

”Nudlar är beroendeframkallande. Vi har länge varit besatta.”

Yes, jag hör er, Adam och Albin. Och, mitt mathjärta bankar nu lite extra över denna nyhet!. Två av de bästa världar har förenats. Superproffsiga kockarna Adam Dahlberg och Albin Wessman matlagning i kombo med nudelbar. Nu öppnar de nudellunch, något vi verkligen saknat i stan.

De två har tidigt drivit matstudio ihop och den hyllade popupkrogen med samma namn en gång i månaden. När jag ätit där har en av mina favoriträtter faktiskt varit just en nudelsoppa; japansk filosofi och svenska råvaror.

Nudlarna på nya lunchen är en svensk version av en japansk noodle bar med olika typer av nudlar som ”eleganta somennudlar, fylliga sobanudlar, tjocka udonnudlar och slurpigt goda ramennudlar”.

Längt.

Från och med den 23 september håller Nudellunch på Adam & Albin Matstudio, Rådmansgatan 16, öppet vardagar mellan 11.30 – 14.00 på drop-in.

Kategori: Restaurang & Bar

Taggar: Plats: Adam & Albins matstudio

Boxfest mot rasism och kvinnovåld

Jag älskar ju kampsportsvärlden. Jag tränade judo som plutt, har touchat lite på boxning, tränat kickboxning i 1,5 år och numera fallit pladask för brottningsinfluerade träningen Ruffie. Det finns en värme och sammanhållning i den världen som jag gillar, och jag kan inte ens räkna alla före detta strulputtar jag mött, som beskrivit hur de fått struktur, disciplin och gemenskap i tillvaron tack vare kampsporten.
Nu dök det upp ännu ett skäl till rosenröda känslor. Boxningsklubben AIF Boxgym anordnar på lördag fest till förmån för arbetet mot rasism och kvinnovåld.  Boxuppvisning, artister och dj:s, i härligt snyggslitna lokaler med gamla boxningsaffischer och vimplar på väggarna. Storyn om hur AIF boxgym räddades är för övrigt väldigt hjärtevärmande, läs den HÄR. (som bonus ser du vår före detta krogbloggare Martin Schoris vader på bilden). Jag ska garanterat kika förbi AIF på lördag.

aifaction

Kategori: Restaurang & Bar